גוגל אנליטיקס – נעים מאוד!
אתם נמצאים במרחק של דקות ספורות מללמוד כיצד לעקוב ולמדוד את החזר ההשקעה (ROAS) מהשיווק הדיגיטלי שלכם.
אתם לא צריכים לנחש אם הקידום האורגני, הפרסום הממומן, השיווק באימייל, הפרסום במדיה החברתית וכל ערוץ אחר בדיגיטל שאתם משקיעים בו מייצרים לידים ומכירות. על ידי ביצוע השלבים במדריך זה, תוכלו לאתר בדיוק אילו קמפיינים עובדים ואילו פשוט מבזבזים לכם כסף שעדיף שתשקיעו באפיקים אחרים. זהו הכלי הטוב ביותר שמהווה עבורכם ראי מדויק של ההשקעה באפיקים השונים.
זה המקום שבו גוגל אנליטיקס נכנס…
גוגל אנליטיקס הוא שירות חינמי המעניק לבעלי עסקים תובנות לגבי האופן שבו אנשים מתקשרים עם אתר האינטרנט שלהם. אפשר לראות כיצד הגיעו לאתר שלכם ומה הם עושים באתר שלכם, כמה זמן אנשים נשארים בדפים מסוימים ואילו דפים נצפים יותר.
בעזרת גוגל אנליטיקס תוכלו גם לקבל מידע על המבקרים שלכם, כגון כמה כסף מגיע מכל אפיק (אתרי מכירות) האם הם גולשים באמצעות מחשבים נייחים, מחשבים ניידים או טאבלטים. כל המידע הזה יכול לעזור למקד את השיווק שלכם לקהלים היעד שלכם.
במדריך זה נעבור שלב אחר שלב להגדרה ולסקירה של דוחות גוגל אנליטיקס שיעזרו לכם למדוד ולשפר את מסעות הפרסום הדיגיטליים שלכם בתוך האתר שלכם.
מה זה גוגל אנליטיקס?
Google Analytics, או GA בקיצור, הוא כלי ניתוח אתרים שנותן לכם מבט מעמיק ביותר על ביצועי האתר ו/או האפליקציה שלכם. הוא משתלב עם פלטפורמות ומוצרי השיווק והפרסום של גוגל (כולל Google Ads, Search Console ו- Data Studio) והופך אותו לבחירה פופולרית עבור כל מי שמשתמש בכלי Google מרובים. כיום גוגל אנליטיקס מוצגת כפלטפורמה בתוך המותג Google Marketing Platform.
גוגל אנליטיקס מאפשר לכם לעקוב אחר מגוון עצום של נתונים הנוגעים לביצועי האתר שלכם, התנועה ואפילו התנהגות המשתמשים שלכם. מדובר בכלי חינמי ששימוש נכון והבנתו יכול לשנות לחלוטין את אסטרטגיית השיווק הדיגיטלית שלכם.
פתיחת חשבון גוגל אנליטיקס – כיצד להגדיר גוגל אנליטיקס?
לפני שתתחילו להשתמש ב-Google Analytics, תצטרכו להגדיר חשבון גוגל. פירוש הדבר כי עליכם להיות בעלי כתובת דוא"ל וסיסמה רשומים של חשבון גוגל (אם יש לכם כתובת Gmail, יש לכם חשבון Google).
לאחר שיצרתם חשבון גוגל, זה לא אומר שיש לכם גישה אוטומטית אלא עליכם להירשם לחשבון ב- Google Analytics
- הגדרת חשבון (Account) – הוסיפו את כתובת האתר שתרצו לעקוב אחריה:
- הגדרת נכס (Property) – הנכס הוא האתר ו/או האפליקציה עליו/ה אתם מעוניינים לאסוף ולנתח נתונים ופעילות באתר.
- עליכם לתת שם לנכס שלכם ולהזין את כתובת האתר וכן, את אזור הזמן שלכם והמטבע שאתם משתמשים בו.
- באותו העמוד- "צפייה באפשרויות מתקדמות", תוכלו להכניס קוד אנליטיקס שמתחיל גם ב-UA וגם ב-GA (הגרסה המשודרגת).
- תצוגה (View) – לכל חשבון אנליטיקס יכולים להיות מספר נכסים ולכל נכס יכולים להיות מספר תצוגות.
הוספת משתמשים לחשבון
משתמש (User) – מייצג חשבון Gmail עם גישה והרשאות מסוימות לחשבון.
הרשאות (Permissions) – ההרשאות מייצגות את הפעולות שהמשתמש יכול לבצע בחשבון.
אלו 4 רמות ההרשאה שיש למשתמשים בחשבון:
- קריאה וניתוח – מאפשרת רק להתבונן על הנתונים
- שיתוף – מאפשרת פתיחה של נכסים חדשים ושיתופם
- עריכה – מאפשרת לבצע שינויים בחשבון ובדוחות
- ניהול משתמשים – מאפשרת להוסיף ו/או להסיר משתמשים
הטמעת קוד המעקב באתר
השלב הבא הוא להטמיע את הקוד מעקב של JavaScript לכל עמוד באתר שלכם. קוד פשוט זה יאסוף נתונים אנונימיים המתייחסים לאופן שבו המשתמשים מתקשרים עם הדפים באתר שלכם.
איך להוסיף משתמשים לחשבון גוגל אנליטיקס?
שלב א' – גוללים למנהל מערכת
שלב ב' – בוחרים בניהול משתמשים בחשבון
שלב ג' – לוחצים על הכפתור הכחול של הפלוס + > הוספת משתמשים
שלב ד' – להקליד את כתובת הדוא"ל > לסמן את ההרשאות המבוקשות > לסיום ללחוץ על הוספה
אחרי שהטמענו את קוד המעקב באתר והוספנו משתמשים רלוונטיים, בואו נבחן את היסודות אופן הפעולה של כלי שימושי זה.
למה אתם צריכים להשתמש בגוגל אנליטיקס?
הבנה טובה של מסע ערך הלקוח חיונית לכל קמפיין שיווקי מוצלח. מסע הלקוח הוא בעצם התהליך שעובר לקוח מהאינטראקציה הראשונה שלו עם המותג שלכם ועד האחרון. זה כולל את השלבים הבאים:
רכישה (Acquisition): בניית מודעות למותג בקרב משתמשים מעוניינים.
התנהגויות: הגברת המעורבות כדי לגרום לאנשים לקיים אינטראקציה עם העסק שלך.
המרה: שלב זה כולל המרה של לקוחות פוטנציאליים אלה ללקוחות משלמים בפועל.
הבנת הנתונים מהווה את הליבה של משפכים שיווקיים, מעקב ומדידת מדדים אלה הם חיוניים. Google Analytics מאפשר לכם ללכוד בקלות את כל הנתונים כדי שתוכל לראות אילו ממאמצי השיווק שלך עובדים ואילו לא. כשיש לכם ניתוח דיגיטלי כל כך נגיש, אתם יכולים לקבל החלטות עסקיות מושכלות יותר.
המידע שנלכד על ידי Google Analytics זמין בנוחות בדוחות שונים שתוכלו למצוא בממשק המשתמש. לאחר מכן תוכלו לנתח דוחות אלה כדי להבין טוב יותר את הלקוחות שלכם כאשר הם נכנסים למשפך השיווקי שלכם ועוברים לאורך מסע הלקוחות. בסופו של דבר זה יעזור לכם לקבל את ההחלטות האסטרטגיות הטובות ביותר עבור העסק שלכם.
מה בדיוק עושה גוגל אנליטיקס?
לגוגל אנליטיקס יש יכולות ופונקציות רבות, זהו כלי מדהים. בעצם, הוא נותן לכם דרך מהירה וקלה לברר את כל המדדים החשובים לגבי אתר האינטרנט שלכם, כגון כמה מבקרים קיבלתם במשך תקופה מסוימת – ניתן גם להשוות בין תקופות, כמה מאותם אנשים היו מבקרים ייחודיים ואפילו תוכלו לדעת את התפוצה הגאוגרפית שלהם.
האופן שבו גוגל אנליטיקס מספק את המדדים האלה הוא לרוב אוטומטי, ואלו חדשות נהדרות לבעלי אתרים עסוקים שיש להם עוד אלף משימות אחרות שהם צריכים לעשות ואין להם הרבה זמן מיותר שיוקדש לאיסוף נתונים, כמו למשל:
- גוגל אנליטיקס יכול לעזור לכם לאמוד את האפקטיביות של אסטרטגיית השיווק הדיגיטלי שלכם על ידי הצגת פירוט של מאיפה מגיעה תנועה לאתר שלכם, כך שתוכלו לזהות את היעדים העיקריים לפעילויות השיווק שלכם.
- גוגל אנליטיקס עוזר לכם לקבוע את שיעורי ההמרה שלכם (אחוז המבקרים שהופכים ללקוחות משלמים).
קישור Google Ads לחשבון Analytics שלכם
Google Ads מאפשרת לעסקים לפרסם בחיפוש בגוגל, כמו גם במיליוני אתרים אחרים ברחבי האינטרנט. אם אינכם משתמשים ב-Google Ads ואינכם מתכננים לעשות זאת בעתיד הקרוב, תוכלו לדלג על שלב זה. לכל האחרים, אנחנו ממליצים לקשר את חשבונות המודעות לאנליטיקס שלכם כדי לקבל יותר תובנה לגבי ביצועי המודעות שלכם.
פשוט עקבו אחר ההוראות להשלמת הקישור בין שני החשבונות. כעת תהיה לכם גישה לנתוני התנהגות משתמשים מעמיקים יותר עבור מסעות הפרסום שלכם ב-Google Ads.
מעקב אחר מסחר אלקטרוני
שלב זה חל רק על עסקים המפעילים אתרי חנות. אם האתר שלכם אינו מאפשר עסקאות מסחר אלקטרוני, תוכלו לדלג על שלב זה. עם זאת, אם יש לכם אתר מסחר אלקטרוני, זהו אחד הצעדים החשובים ביותר להשלים – שלב חובה.
הפעלת מעקב אחר מסחר אלקטרוני בגוגל אנליטיקס באתרי מסחר אלקטרוני מאפשרת לבעלי עסקים לעקוב אחר מדדים מתקדמים יותר כגון אילו מוצרים נרכשים והכנסה ממוצעת למכירה.
בנוסף, מעקב אחר סחר אלקטרוני מאפשר לבעלי עסקים לראות מהיכן מגיעים מרבית הלקוחות המקוונים שלהם. לדוגמא, תוכלו לראות כמה מכירות נוצרות על ידי קידום אתרים אורגני, שיווק בניוזלטר, מדיה חברתית, פרסום ו/או קמפיינים שיווקיים אחרים שלכם.
במסחר אלקטרוני האתר צריך לשדר לאנליטיקס את הפרמטרים של העסקה, כך שתוכלו לקבל את הנתונים מגוגל אנליטיקס בדיוק מה הלקוחות שלכם רכשו, באיזה סכום וכו'… בנוסף, תוכלו גם לראות כמה גולשים הוסיפו לסל ולא רכשו ובאיזה שלב של הביקור באתר הם נטשו. למידע הזה יש ערך רב – זה לא קשור לאנליטיקס עצמו אלא, האנליטיקס מקבל את הנתונים מהאתר ומציג אותם בצורה מאוד ידידותית.
בשלב הראשון יש להגדיר מסחר אלקטרוני באתר (בדרך כלל בטיפול בונה האתר). להלן מידע שמסביר את השלבים להגדרת סחר אלקטרוני – לחצו כאן
לאחר שהגדרנו את הדברים באתר, השלב השני זה להפעיל מעקב אחר מסחר אלקטרוני באנליטיקס:
במסך הבא, לחצו על הלחץ ממצב מושבת למופעל, כדי להפעיל מסחר אלקטרוני כמוצג כאן:
ביצועי האתר באנליטיקס
ישנם כמה מדדים עיקריים הקשורים לאיכות התנועה המגיעה לאתרכם שיכולים לתת תובנות טובות לגבי מה עובד טוב ומה פחות. אנליטיקס מחלק את תעבורת האתר לחמש קטגוריות עיקריות:
חיפוש אורגני-Organic Search: זו התנועה שמגיעה ממנועי חיפוש כמו גוגל או בינג. משתמש חיפש מוצר או שירות או מילות מפתח שונות שגרמו לאתר שלכם להופיע בתוצאות החיפוש.
ישיר-Direct: זו התנועה שמגיעה כאשר מישהו מקליד את כתובת האתר שלכם, או כשגוגל לא יכולה לזהות את מקור התנועה.
הפניה-Referral: זו התנועה שמגיעה מכל מקור שאינו מנוע החיפוש, כמו קישור באתר אחר או סרטון יוטיוב.
חברתי-Social: זו התנועה שמגיעה מפלטפורמות מדיה חברתית כמו: פייסבוק או אינסטגרם. אם תלחצו על האפשרות באפיק החברתי, תוכלו להבין טוב יותר אילו ערוצי מדיה חברתית מובילים גולשים לאתר שלכם. נתונים אלה יכולים להנחות אסטרטגיה של מדיה חברתית. האם משתמשים שמגיעים לאתר שלכם מפייסבוק מבלים זמן רב באתר, מבצעים המרה בקצב גבוה או מבצעים באופן שמוכיח את הערך שלהם? מידע זה יכול להביא לידי ביטוי איזה ערוץ מדיה חברתית עשוי להיות הטוב ביותר לפרסום.
חיפוש בתשלום-Paid Search: זו התנועה שמגיעה מערוצים בתשלום ורשת המדיה. לרוב, זו תהיה הפעם הראשונה שמשתמשים אלה מבקרים באתר שלך.
כאשר אתם מוסיפים את כל ערוצי התנועה, זה ייתן לכם את המספר הכולל של הפעילויות באתר.
התנהגות הגולשים באתר
תמונה מהירה של התנהגות המבקרים שלכם:
צפיות בדף: המספר הכולל של הדפים שנצפו על ידי המבקרים שלכם
תצוגות דף ייחודיות: כאשר משתמש בודד צפה בדף מסוים לפחות פעם אחת באתר שלכם
זמן ממוצע בעמוד: משך הזמן הממוצע שגולש מבקר בצפייה בדף אינטרנט באתר שלכם
שיעור יציאה מדף כניסה: אחוז המבקרים שרואים דף אחד בלבד ועוזבים את האינטראקציה איתו
אחוז יציאה: מציג לכם באיזו תדירות מבקרים יוצאים מדף האתר שלכם (או מערך הדפים)
כמות הנתונים שגוגל אנליטיקס מספקת לא נעצרת שם. תוכלו לצלול להתנהגות משתמשים, מידע על המכשירים, ביצועי עמודים, מהירות טעינת האתר, שיעורי המרה, גיאוגרפיה של קהל, דמוגרפיה ועוד כל כך הרבה. ככל שתמשיכו להבין טוב יותר את מורכבות הנתונים שלכם תוכל לקבל החלטות מושכלות יותר לגבי אסטרטגיית השיווק הכוללת שלכם.
אם עדיין אחרי המדריך המפורט נושא הגוגל אנליטיקס מלחיץ אתכם, או שאתם זקוקים לעוד עזרה ומידע לגבי השימוש בו, צוות המומחים של אדקאטיב ישמח לסייע, חייגו עכשיו לטלפון 072-3340848