איך נוכל לעזור?
Array

הנגשת אתרים

נגישות אתרי אינטרנט מבטיחה שלכל המבקרים תהיה חוויית משתמש טובה ו'חלקה' באתר שלכם. למרבה הצער, אתרים רבים אינם מתאימים את האתר לפי שיטות עבודה מומלצות ולהנחיות נגישות אינטרנט, מה שמקשה על החוויה עבור משתמשים עם מוגבלויות.

הפתרון לבעיה זו, הוא להפוך את האתר שלכם - כולל הפורמט, המבנה, הניווט, הוויזואליה והתוכן הכתוב לנגיש. במילים אחרות, עליכם לתעדף את הנגשת האתר שלכם.

מה זו נגישות אתר?

נגישות אתרים פירושה שאתרים, אפליקציות וטכנולוגיות יתוכנתו ויפותחו, כך שגולשים בעלי מוגבלויות יוכלו להשתמש בהם. אם נדייק זאת, כדי שהגולשים עם המוגבלויות יוכלו:

  • להבין, לנווט וליצור אינטראקציה עם האתר.
  • לתרום לרשת.

הנגשת אתרים לבעלי מוגבלויות כוללת את כל הלקויות המשפיעות על נגישות האתר:

  • לקויות ראייה: אלו כוללות אנשים עיוורים, גולשים עם לקויות ראייה או עם עיוורון צבעים. הם עשויים להסתמך על קוראי מסך, זכוכית מגדלת או טקסט חלופי כדי להצליח לגשת ולהבין את התוכן.
  • לקויות שמיעה: אנשים עם לקות שמיעה עשויים להסתמך על כתוביות, תמלולים או רמזים חזותיים כדי לגשת לתוכן אודיו או וידאו.
  • מוגבלויות מוטוריות: אנשים עם מוגבלות מוטורית עשויים להתקשות בשימוש בעכבר או במקלדת. הם עשויים להסתמך על התקני קלט חלופיים כמו מתגים, ג'ויסטיקים או תוכנות זיהוי קולי. נגישות האתר צריכה להבטיח שיהיה ניתן לגשת לכל הפונקציות ולהפעיל אותן באמצעות מקלדת בלבד.
  • לקויות קוגניטיביות: אנשים עם לקויות קוגניטיביות עשויים להתקשות בזיכרון, בהקדשת תשומת לב, בפתרון בעיות או בהבנה. נגישות האתר צריכה לבוא לידיי ביטוי בניווט ברור ועקבי, פריסות מפושטות ותוכן קל להבנה.
  • נכויות נוירולוגיות: מצבים כמו אפילפסיה או סוגים מסוימים של מוגבלויות נוירולוגיות יכולים להיות מופעלים על ידי הבהוב או שינוי מהיר של תוכן. נגישות האתר כרוכה בהימנעות מעיצובים שעלולים לגרום להתקפים או לתגובות שליליות אחרות.
  • לקויות דיבור: אנשים עם מוגבלות בדיבור עשויים להסתמך על שיטות קלט חלופיות כגון זיהוי דיבור או מקלדת על המסך. נגישות האתר צריכה להתאים למשתמשים אלה, על ידי הבטחה שניתן להפעיל אלמנטים וטפסים אינטראקטיביים באמצעות שיטות קלט חלופיות.

חשוב לציין כי נגישות האתר אינה מוגבלת ללקויות אלו בלבד. היא מתחשבת גם בנכויות זמניות, במגבלות מצביות ובצרכים המשתנים של אוכלוסיות מזדקנות. המטרה היא ליצור חוויית גלישה כוללנית הניתנת לשימוש על ידי אנשים רבים ככל האפשר, ללא קשר ליכולות או למוגבלות שלהם.

נגישות האינטרנט תורמת גם לאנשים ללא מוגבלות, למשל:

  • חווית משתמש משופרת: עקרונות נגישות אתר מקדמים לעתים קרובות מבני אתרים ברורים ומאורגנים, ניווט לוגי ותוכן קל להבנה. היבטים אלה, משפרים את חווית המשתמש הכוללת עבור כולם, ומקלים על מציאת מידע, ניווט בין דפים וביצוע משימות ביעילות.
  • התאמת מכשירים וטכנולוגיות שונות: נגישות אתר מעודדת שימוש בעיצוב רספונסיבי ובשיטות קידוד התואמות לתקנים. כתוצאה מכך, אתרי אינטרנט הופכים מותאמים יותר להתקנים שונים, כמו: גודל מסך, דפדפנים וטכנולוגיות אחרות. גמישות זו, מיטיבה עם כל המשתמשים ומאפשרת להם לגשת לתוכן בצורה חלקה על פני פלטפורמות שונות.
  • חווית מובייל טובה יותר: מכשירים ניידים הפכו לאמצעי הגישה העיקרי לאינטרנט עבור משתמשים רבים. עיצוב אתרים מתוך מחשבה על נגישות מוביל לרוב לבניית ממשקים ידידותיים למכשירים ניידים המותאמים היטב למסכים קטנים יותר, אינטראקציות מגע ורוחב פס מוגבל- המבטיחים חוויה חיובית לכל המשתמשים במובייל.
  • קידום אורגני: שיטות רבות של נגישות אינטרנט תואמות להנחיות SEO. לדוגמה, מתן כותרות תיאוריות, טקסט חלופי לתמונות ותוכן מובנה היטב לא רק הופכים אתרים לנגישים, אלא גם משפרים את הדירוג במנועי החיפוש. זה מועיל לכל המשתמשים על ידי הפיכת התוכן לגלוי יותר ושיפור הנראות של אתרים בתוצאות החיפוש.
  • עידוד קריאה: הנגשת האתר מעודדת שימוש בגופנים ברורים וקריאים, ניגודי צבעים מתאימים וכו. בחירות עיצוב אלו, משפרות את הקריאה עבור כל המשתמשים, כולל אלה ללא לקויות ראייה. אתרים קלים לקריאה והבנה הם ידידותיים ומושכים יותר.
  • עיצוב מותאם לאוכלוסיות מבוגרות: ככל שאנשים מזדקנים, הם עשויים לחוות שינויים בראייה, שמיעה, מיומנויות או יכולות קוגניטיביות. תכונות נגישות אתרים, כגון גדלי גופנים מתכווננים, כתוביות וניווט אינטואיטיבי, מתאימות לצרכים של משתמשים מבוגרים, ומאפשרים להם לגשת לתוכן מקוון ולקיים אינטראקציה טובה יותר איתו.

מי חייב להנגיש אתר אינטרנט?

בישראל, האחריות להנגשת אתר היא על בעל האתר. חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (חוק הנגישות) בישראל חל על היבטים שונים של נגישות, לרבות אתרי אינטרנט.

לפי משרד המשפטים הישראלי, חוק הנגישות מחייב גופים ציבוריים ומשרדי ממשלה להנגיש את אתרי האינטרנט שלהם לאנשים עם מוגבלות. בנוסף, הוא מחייב עסקים וארגונים במגזר הפרטי לוודא שהאתרים שלהם נגישים.

אתר נגיש הוא אתר שעומד בתקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ובתקן ישראלי 5568, המבוסס על הנחיות הנגישות לתוכן אינטרנט (WCAG) 2.1, שפותחו על ידיWorld Wide Web Consortium (W3C), משמשות בדרך כלל כאסמכתא לתקני נגישות אתרים. הנחיות אלו מספקות המלצות מפורטות להפיכת תוכן אינטרנט לנגיש יותר עבור אנשים עם מוגבלויות.

חובת הנגשת אתרי אינטרנט – מדוע נגישות אינטרנט הכרחית?

נגישות אתרי אינטרנט חשובה ואף הכרחית בישראל, כמו במדינות רבות אחרות בעולם, מהסיבות הבאות:

  • גישה שווה: נגישות אתרים מבטיחה שלאנשים עם מוגבלות תהיה גישה שווה למידע, שירותים והזדמנויות באונליין. היא מבטלת חסמים שעשויים למנוע מאנשים עם מוגבלות להשתתף באופן מלא בכל הקשור לתחומים הדיגיטליים.
  • דרישות משפטיות: חוק הנגישות מחייב גופים ציבוריים ומשרדי ממשלה להנגיש את אתרי האינטרנט שלהם. עמידה בדרישות החוק הכרחית כדי למנוע השלכות משפטיות.
  • אחריות חברתית: קידום נגישות אתרים ממחיש אחריות חברתית ומחויבות לשוויון זכויות לכולם. הוא מראה שעסקים וארגונים פועלים באופן אקטיבי לבניית חברה מכילה, שבה כולם יכולים להיחשף באופן מלא בתוכן דיגיטלי.
  • טווח חשיפה רחב: באמצעות הנגשת אתר, עסקים וארגונים יכולים להגיע לקהל רחב יותר. בהתחשב בכך שאנשים עם מוגבלות מהווים חלק ניכר מהאוכלוסייה, בניית אתרים נגישים מאפשרת את הגברת המעורבות, ההשתתפות ומעגל הלקוחות הפוטנציאליים.
  • מוניטין חיובי: הפגנת מחויבות לנגישות אינטרנט יכולה לשפר את המוניטין ואת תדמית המותג או הארגון. היא מסמנת שהוא מעריך גיוון, הכלה וגישה שווה לכל אדם ויכולה להוביל לחיזוק נאמנות הלקוחות ולהמלצות חיוביות מפה לאוזן.
  • הזדמנויות עסקיות: אתרים נגישים לא רק מועילים לאנשים עם מוגבלויות אלא גם משפרים את חווית המשתמש הכוללת עבור כל המבקרים. מה שיכול להוביל להעלאת שביעות רצון הלקוחות, המעורבות שלהם והגדלת ההזדמנויות העסקיות.
  • עמידה בתקנים בינלאומיים: הנחיות נגישות לתוכן אינטרנט (WCAG) מעניקות תקן בינלאומי מוכר לנגישות אינטרנט. על ידי הקפדה על הנחיות אלו, אתרים ישראלים יכולים להבטיח תאימות ותפעול הדדיות עם אתרים ממדינות אחרות, ולאפשר גישה חלקה למשתמשים ברחבי העולם.

איך להנגיש אתר?

אנחנו כאן כדי לעזור! אם אתם מעוניינים להנגיש את האתר שלכם ולהבטיח גישה שווה לכל המשתמשים, תפנו אלינו. הצוות שלנו מנוסה בנגישות אתרי אינטרנט ויכול לספק את הפתרון הדרוש לכם ליצירת נוכחות דיגיטלית שווה לכולם.

צרו איתנו קשר עוד היום: 072-3340848 או בצ'אט, כדי להתחיל את המסע שלכם לעבר אתר נגיש יותר.

שאלות נפוצות

כמה עולה להנגיש אתר?

עלות הנגשת האתר יכולה להשתנות בהתאם למספר גורמים. בדרך כלל, העלות עשויה להיות כרוכה בביקורות והערכות ראשוניות, שינויים בפיתוח ועיצוב, רכישת כלי נגישות או תוספים, הדרכה ותחזוקה שוטפת. מומלץ להתייעץ עם מומחי נגישות כדי לקבל הערכה מדויקת יותר בהתאם לדרישות הספציפיות של האתר שלכם.

מי חייב בהנגשת אתר אינטרנט?

כל בעל אתר או שרות המפורסם ברשת מחויב להנגיש את אתר האינטרנט שלו. חוק הנגישות בישראל מדגיש את חשיבות הנגישות לתוכן ולשירותים דיגיטליים. יש מקרים בהם ניתן לקבל פטור מביצוע הנגשת האתר, לפרטים לחצו כאן: פטור מהנגשת אתר אינטרנט

שירותים נוספים

מדברים במספרים

אנחנו מאמינים שהלקוחות שלנו מתחלקים לשניים: כאלה ששמעתם עליהם וכאלה שעוד תשמעו.
הדרך שלכם להזניק את העסק קדימה ולהגיע לתוצאות החיפוש הראשונות בגוגל, מתחילה בהחלטה...

לפניכם דוגמאות למיקומי לקוחותינו בעמוד ה-1 בגוגל בזמן אמת. המספר מייצג את השורה בעמוד ה-1.