איך נוכל לעזור?
Array

הנגשת אתרים

כיום, אתרים נגישים הם לא רק דרישה חוקית, אלא גם מהווים דרך לאפשר לכל אדם ליהנות מגלישה נוחה ונגישה ברשת, ללא קשר למגבלותיו הפיזיות או הקוגניטיביות. הנגשת אתרים מתייחסת לשיפור חוויית המשתמש עבור אנשים עם מוגבלויות שונות, תוך התאמת המבנה, התוכן והתוספים באתר כדי להקל עליהם את הגלישה. כך, כל משתמש יוכל לצרוך את התכנים ולהשתמש בשירותים השונים באינטרנט בצורה שווה.

מה זה הנגשת אתרים?

הנגשת אתרים, או נגישות דיגיטלית, היא היכולת של אפליקציות, אתרים או תוכנות להיות נגישים לאנשים עם מוגבלויות המשפיעות על הראייה, השמיעה, הקוגניציה או התפקוד המוטורי שלהם.

כדי לסייע, קיימים כלים רבים (תוכנות, תוסף נגישות וכו) המקלים על הגלישה באתר ועל האינטראקציה עם התוכן. כלים אלו כוללים קוראי מסך, מקלדות חלופיות, מגדילי מסך, כלים לעקיבה עינית ועוד. אתרים שאינם תואמים לטכנולוגיות מסייעות דומים למרכזי קניות המונעים גישה ממלווי שירות, ומציגים למשתמשים אתגרים שמרתיעים אותם מהשימוש במרחב הדיגיטלי.

הנגשת אתרים לבעלי מוגבלויות כוללת את כל הלקויות המשפיעות על נגישות האתר:

  • לקויות ראייה: אלו כוללות אנשים עיוורים, גולשים עם לקויות ראייה או עם עיוורון צבעים. הם עשויים להסתמך על קוראי מסך, זכוכית מגדלת או טקסט חלופי כדי להצליח לגשת ולהבין את התוכן.
  • לקויות שמיעה: אנשים עם לקות שמיעה עשויים להסתמך על כתוביות, תמלולים או רמזים חזותיים כדי לגשת לתוכן אודיו או וידאו.
  • מוגבלויות מוטוריות: אנשים עם מוגבלות מוטורית עשויים להתקשות בשימוש בעכבר או במקלדת. הם עשויים להסתמך על התקני קלט חלופיים כמו מתגים, ג'ויסטיקים או תוכנות זיהוי קולי. נגישות האתר צריכה להבטיח שיהיה ניתן לגשת לכל הפונקציות ולהפעיל אותן באמצעות מקלדת בלבד.
  • לקויות קוגניטיביות: אנשים עם לקויות קוגניטיביות עשויים להתקשות בזיכרון, בהקדשת תשומת לב, בפתרון בעיות או בהבנה. נגישות האתר צריכה לבוא לידיי ביטוי בניווט ברור ועקבי, פריסות מפושטות ותוכן קל להבנה.
  • נכויות נוירולוגיות: מצבים כמו אפילפסיה או סוגים מסוימים של מוגבלויות נוירולוגיות יכולים להיות מופעלים על ידי הבהוב או שינוי מהיר של תוכן. נגישות האתר כרוכה בהימנעות מעיצובים שעלולים לגרום להתקפים או לתגובות שליליות אחרות.
  • לקויות דיבור: אנשים עם מוגבלות בדיבור עשויים להסתמך על שיטות קלט חלופיות כגון זיהוי דיבור או מקלדת על המסך. נגישות האתר צריכה להתאים למשתמשים אלה, על ידי הבטחה שניתן להפעיל אלמנטים וטפסים אינטראקטיביים באמצעות שיטות קלט חלופיות.

חשוב לציין כי נגישות האתר אינה מוגבלת ללקויות אלו בלבד. היא מתחשבת גם בנכויות זמניות, במגבלות מצביות ובצרכים המשתנים של אוכלוסיות מזדקנות. המטרה היא ליצור חוויית גלישה כוללנית הניתנת לשימוש על ידי אנשים רבים ככל האפשר, ללא קשר ליכולות או למוגבלות שלהם.

כיצד הנגשת אתרים תורמת לקידום אתרים

הנגשת אתרים לא רק עוזרת למשתמשים עם מוגבלויות אלא גם מועילה לקידום האתר במנועי חיפוש. כשאתר מונגש בצורה טובה, הוא מסודר יותר ומובן יותר גם לגוגל, מה שעוזר לו להופיע גבוה יותר בתוצאות החיפוש. למשל, הוספת תיאורים לתמונות (תגיות alt)  לא רק מסייעת למשתמשים אלא גם מאפשרת לגוגל להבין את התוכן שבתמונות. בסופו של דבר, הנגשת האתר עוזרת לו לקבל יותר חשיפה, מה שמוביל ליותר חשיפה וכניסות של גולשים.

חוק נגישות אתרים בישראל

בישראל, חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות קובע כי כל אתר המספק שירותים לציבור חייב להנגיש את האתר לפי התקנות. החוק מתייחס לכלל הגופים המספקים שירותים באינטרנט, ובמקרים רבים מתייחס גם לעסקים פרטיים ולאתרי מסחר. החוק מחייב אתרים לבצע התאמות מסוימות בהתאם לתקנות, שאם לא יבוצעו – ייתכנו קנסות ותביעות מצד משתמשים.

אתר נגיש הוא אתר שעומד בתקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות ובתקן ישראלי 5568, המבוסס על הנחיות הנגישות לתוכן אינטרנט (WCAG) 2.1, שפותחו על ידיWorld Wide Web Consortium (W3C), משמשות בדרך כלל כאסמכתא לתקני נגישות אתרים. הנחיות אלו מספקות המלצות מפורטות להפיכת תוכן אינטרנט לנגיש יותר עבור אנשים עם מוגבלויות.

מה כוללת הנגשת אתרים?

הנגשת אתרים כוללת מגוון רחב של פעולות והתאמות:

  1. הנגשת תוכן טקסטואלי ותמונות – הוספת תגי alt לתמונות, תיאור קישורים בצורה ברורה ומקיפה, ושימוש בטקסט פשוט וברור. התאמות אלו מאפשרות לקוראי מסך ומכשירים עזריים אחרים להקריא את התוכן בצורה שתתאים גם לאנשים עם בעיות ראייה.
  2. שיפור מבנה האתר – עיצוב אתר בצורה שתאפשר התמצאות נוחה, קישורים פעילים והפרדת כותרות. לדוגמה, שימוש בכותרות H1, H2 ו-H3 מקל על משתמשים להבין את מבנה האתר ולנווט בו.
  3. התאמות ניגודיות – התאמה של צבעי הטקסט והרקע כך שיתאימו לדרישות הנגישות. למשל, חשוב לבחור ניגודיות מתאימה כדי שמשתמשים עם בעיות ראייה יוכלו לקרוא את התוכן בקלות.
  4. שיפור נגישות הטפסים – טפסים הם חלק חשוב באתרים רבים, אך למשתמשים עם מוגבלות הם יכולים להיות מורכבים. התאמות בטפסים כוללות שימוש בתיאורים ברורים לשדות, הנחיות מסייעות וטקסטים תיאוריים לפעולות ולכפתורים.

נגישות אתר וורדפרס – יתרון טכנולוגי ועסקי

הנגשת אתר וורדפרס היא צעד חשוב להבטחת חוויית משתמש שוויונית. בעזרת כלים ייעודיים, כמו תוספי נגישות ושדרוג HTML, ניתן להפוך את האתר לנגיש לפי תקני הנגישות. אמנם וורדפרס כוללת כלים רבים להנגשה, אך מומלץ להיעזר בחברה מתמחה להנגשת אתרי וורדפרס לקבלת פתרון מקיף. יתרונות ההנגשה ניכרים לא רק בעמידה בתקנות ובמניעת קנסות, אלא גם בשיפור חוויית המשתמש, חשיפה לקהל רחב יותר וביצירת בולטות במנועי החיפוש.

פטור מחובת הנגשת אתרים

לפי החוק בישראל, ישנם מקרים בהם אתרים מסוימים עשויים להיות זכאים לפטור מחובת הנגשה. אתרים השייכים לעסקים קטנים עם מחזור כספי נמוך או כמות מועטה של משתמשים רשומים יכולים להגיש בקשה לפטור מחובת ההנגשה. הפטור ניתן באם יש הוכחה כי הנגשת האתר תהווה נטל כלכלי משמעותי על העסק או שאין אפשרות טכנולוגית להנגיש את כל חלקי האתר.

חובת הנגשת אתרי אינטרנט – מדוע נגישות אינטרנט הכרחית?

נגישות אתרי אינטרנט חשובה ואף הכרחית בישראל, כמו במדינות רבות אחרות בעולם, מהסיבות הבאות:

  • גישה שווה: נגישות אתרים מבטיחה שלאנשים עם מוגבלות תהיה גישה שווה למידע, שירותים והזדמנויות באונליין. היא מבטלת חסמים שעשויים למנוע מאנשים עם מוגבלות להשתתף באופן מלא בכל הקשור לתחומים הדיגיטליים.
  • דרישות משפטיותחוק הנגישות מחייב גופים ציבוריים ומשרדי ממשלה להנגיש את אתרי האינטרנט שלהם. עמידה בדרישות החוק הכרחית כדי למנוע השלכות משפטיות.
  • אחריות חברתיתקידום נגישות אתרים ממחיש אחריות חברתית ומחויבות לשוויון זכויות לכולם. הוא מראה שעסקים וארגונים פועלים באופן אקטיבי לבניית חברה מכילה, שבה כולם יכולים להיחשף באופן מלא בתוכן דיגיטלי.
  • טווח חשיפה רחבבאמצעות הנגשת אתר, עסקים וארגונים יכולים להגיע לקהל רחב יותר. בהתחשב בכך שאנשים עם מוגבלות מהווים חלק ניכר מהאוכלוסייה, בניית אתרים נגישים מאפשרת את הגברת המעורבות, ההשתתפות ומעגל הלקוחות הפוטנציאליים.
  • מוניטין חיוביהפגנת מחויבות לנגישות אינטרנט יכולה לשפר את המוניטין ואת תדמית המותג או הארגון. היא מסמנת שהוא מעריך גיוון, הכלה וגישה שווה לכל אדם ויכולה להוביל לחיזוק נאמנות הלקוחות ולהמלצות חיוביות מפה לאוזן.
  • הזדמנויות עסקיותאתרים נגישים לא רק מועילים לאנשים עם מוגבלויות אלא גם משפרים את חווית המשתמש הכוללת עבור כל המבקרים. מה שיכול להוביל להעלאת שביעות רצון הלקוחות, המעורבות שלהם והגדלת ההזדמנויות העסקיות.
  • עמידה בתקנים בינלאומייםהנחיות נגישות לתוכן אינטרנט (WCAG) מעניקות תקן בינלאומי מוכר לנגישות אינטרנט. על ידי הקפדה על הנחיות אלו, אתרים ישראלים יכולים להבטיח תאימות ותפעול הדדיות עם אתרים ממדינות אחרות, ולאפשר גישה חלקה למשתמשים ברחבי העולם.

איך להנגיש אתר?

באדאקטיב, אנו עובדים בשיתוף פעולה עם חברה מקצועית המתמחה בהנגשת אתרים, המספקת פתרונות מותאמים אישית לנגישות.

לקוחות אדאקטיב נהנים מהנחה של 10% על השירות ומקבלים את כל המידע והכלים הנחוצים כדי לוודא שהאתר שלהם עומד בדרישות הנגישות. צרו איתנו קשר עוד היום: 072-3340848 או בצ'אט, כדי להתחיל את המסע שלכם לעבר אתר נגיש יותר.

שאלות נפוצות

כמה עולה להנגיש אתר?

עלות הנגשת האתר יכולה להשתנות בהתאם למספר גורמים. בדרך כלל, העלות עשויה להיות כרוכה בביקורות והערכות ראשוניות, שינויים בפיתוח ועיצוב, רכישת כלי נגישות או תוספים, הדרכה ותחזוקה שוטפת. מומלץ להתייעץ עם מומחי נגישות כדי לקבל הערכה מדויקת יותר בהתאם לדרישות הספציפיות של האתר שלכם.

מי חייב בהנגשת אתר אינטרנט?

כל בעל אתר או שרות המפורסם ברשת מחויב להנגיש את אתר האינטרנט שלו. חוק הנגישות בישראל מדגיש את חשיבות הנגישות לתוכן ולשירותים דיגיטליים. יש מקרים בהם ניתן לקבל פטור מביצוע הנגשת האתר, לפרטים לחצו כאן: פטור מהנגשת אתר אינטרנט

שירותים נוספים

מדברים במספרים

אנחנו מאמינים שהלקוחות שלנו מתחלקים לשניים: כאלה ששמעתם עליהם וכאלה שעוד תשמעו.
הדרך שלכם להזניק את העסק קדימה ולהגיע לתוצאות החיפוש הראשונות בגוגל, מתחילה בהחלטה...

לפניכם דוגמאות למיקומי לקוחותינו בעמוד ה-1 בגוגל בזמן אמת. המספר מייצג את השורה בעמוד ה-1.